Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Αλέξης Γεωργούλης : Από το Πολυτεχνείο με επιτυχία στην υποκριτική

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΥΣ CELEBRITIES!!!! 
Αλέξης Γεωργούλης : Από το Πολυτεχνείο με επιτυχία στην υποκριτική!!!!! 

Ο Αλέξης Γεωργούλης γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1974 στην Λάρισα. Είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς του. Ο πατέρας του είχε δικό του πρακτορείο Προ – πο και η μητέρα του ήταν νηπιαγωγός. Στο γυμνάσιο ο Αλέξης ήθελε να γίνει πρωταθλητής της πάλης, γράφετε στην ομάδα πάλης και έχει στόχο ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τελικά τα παράτησε και αποφάσισε να διαβάσει για να περάσει στο Μαθηματικό. Ωστόσο πέρασε στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να σπουδάσει τελικά πολιτικός μηχανικός. Ενάμισι χρόνο αργότερα πήρε μεταγραφή για το πολυτεχνείο της Αθήνας. Για την ακρίβεια στο μυαλό του μέχρι τα 22 δεν υπήρχε καμία σκέψη για να γίνει ηθοποιός.Προς το τέλος των σπουδών του στο Πολυτεχνείο, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική. Άφησε λοιπόν τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο και έγινε ηθοποιός.


 Το 1997 συμμετείχε στην ‘’Κάρμεν’’ με την ομάδα χορού ‘’Αίρεσις’’ και στην ‘’Επιστροφή ‘’ σε σκηνοθεσία του Γ. Μπαγουρδή. Έπαιξε στις τηλεταινίες ‘’Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ’’, ‘’ΑΓΓΕΛΙΑΣΜΑ’’ και το 1999 στην ταινία μικρού μήκους ‘’ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΡΟΔΟ’’ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Γαλανούλη.

Το 2001 πρωταγωνίστησε σε 2 ταινίες μεγάλου μήκους : ‘’ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ’’ της Λάγιας Γιούργου και ‘’ ΦΟΥΣΚΑ’’ του Νίκου Περάκη και σκηνοθέτησε και ο ίδιος μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο ‘’ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ’’. Επίσης έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά του Mega channel ‘’ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΤΑΙΡΙ ΜΟΥ’’, σε σενάριο Λευτέρη Παπαπέτρου καθώς και στην θατρική παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου ‘’ΤΑ ΛΕΜΕ’’. Τον χειμώνα του 2003 έπαιζε στο θέατρο ‘’ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ’’ στην παράσταση ‘’ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΕΥΓΕΙ’’. Την ίδια χρονιά, συνεργάστηκε με το εθνικό θέατρο και σκηνοθέτησε στην Πειραματική σκηνή το έργο ‘’ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ’’. Επίσης συμμετείχε και στην ταινία ‘’ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΩ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΥ ΣΟΥ’’ μαζί με την Θεοφανία Παπαθωμά. Το 2003 με το 2004 πρωταγωνίστησε στην σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου ‘’ΌΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ’’ που προβλήθηκε στην ΝΕΤ και συμμετείχε και στην ταινία των Ρέππα – Παπαθανασίου ‘’ΟΞΥΓΟΝΟ’’. Στο θέατρο υποδύθηκε τον Τζίμη Πόρτερ στο έργο ‘’ΟΡΓΙΣΜΕΝΑ ΝΙΑΤΑ’’ που ανέβηκε στο θέατρο ‘’ΚΙΒΩΤΟΣ’’. Στο ίδιο θέατρο το 2004 ανέβηκε το έργο ‘’Η ΜΟΡΦΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ’’ σε σκηνοθεσία του ίδιου. Το 2004-2005 πρωταγωνιστεί στην σειρά του mega ‘’EΡΑΣΤΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ’’ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη. Στο θέατρο παίζει στην παράσταση ‘’Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΛΙΕΣ’’ με συμπρωταγωνίστριά την Πέμυ Ζούνη. Την χρονιά 2005-2006 γράφει μαζί με την επίσης ηθοποιό Σόνια Μηλιώνη την σειρά του ALPHA ‘’ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ AMMOΣ’’ όπου πρωταγωνιστεί και ο ίδιος, ενώ ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με την παράσταση ‘’ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ’’ μαζί με την Ρένια Λουιζίδου. Στον κινηματογράφο παίζει στην ταινία ‘’ΛΙΟΥΜΠΗ’’ της Λάγιας Γιούργου. Την χρονιά 2006-2007 συνεχίζει με επιτυχία στην Αθήνα την παράσταση ‘’ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ’’ μαζί με την Φαίη Ξυλά και σκηνοθετεί ο Βασίλης Μυριανθόπουλος. Στο τέλος της σεζόν δίνει 5 παραστάσεις στην Κύπρο, σε Λευκωσία και στην Λεμεσό. Στην τηλεόραση αρκείτε μόνο σε guest εμφανίσεις σε σήριαλ. Τν σεζόν 2007-2008 πρωταγωνιστεί μαζί με την Ζέτα Δούκα στην σειρά του mega ‘’ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ’’. Το καλοκαίρι του 2007 του δίνετε η ευκαιρία να συμπρωταγωνιστήσει μαζί με την Νία Βαρντάλος στην ταινία ‘’Μy life in Ruins’’ (Έρωτας αλλά ελληνικά). Τα γυρίσματα της ταινία έγιναν στην Ελλάδα, στην Αρχαία Ολυμπία, στους Δελφούς και στην Ακρόπολη.
Γιάννης Μηλιώτης